پرش به محتوا

مدیریت هزینه های پنهان هنگام توسعه اپلیکیشن موبایل

    در این مطلب هزینه های پنهان که یک اپلیکیشن موبایل میتواند در چرخه حیاط خود داشته باشد را مورد بررسی قرار داده ایم هزینه های ذکر شده بر اساس تجربه چند ساله ما و برای یک سری از پروژه ها با فیچر های عمومی برآورد شده و این اعداد و ارقام میتواند برای برای هر پروژه کاملا متفاوت باشد با این مطلب از پایگاه دانش چارا همراه باشید.

    اپلیکیشن های موبایل در دنیای تجارت به خوبی شناخته شده اند از آنجایی که تعداد کاربران تلفن همراه به سرعت در حال گسترش است سازمان های متعددی در ایران در حال ساخت اپلیکیشن های کاربردی تلفن همراه برای پشتیبانی کاربران و کسب درآمد بیشتر خود هستند توسعه اپلیکیشن موبایل راهی برای ایجاد یک کسب و کار سود آور است.

    به دلیل توسعه سریع اپلیکیشن ها ( سوپر اپلیکیشن ها ) شرکت‌هایی از جمله شرکت اسنپ و ایرانسل و شرکت آسان پرداخت و سازمان‌ های توسعه‌ دهنده اپلیکیشن های کاربردی به طور قاطع اهمیت اپلیکیشن های کاربردی خدماتی را برای تجارت خود درک کرده اند با این حال بخشی از این سازمان ها هیچ فکر و آینده نگری در مورد هزینه های توسعه و نگهداری از اپلیکیشن خود ندارند.

    راه های زیادی در استفاده از مدل‌های کسب درآمد توسط توسعه‌ دهندگان اپلیکیشن مشاهده می‌شود در سال گذشته 49٪ از توسعه دهندگان اپلیکیشن برای تبلیغات درون برنامه ای ( برای اپلیکیشن های غیر بازی ) و 79٪ خریدهای درون برنامه ای اقلام را برای اپلیکیشن های بازی در مارکت کافه بازار انتخاب کردند.

    ساختن یک اپلیکیشن موبایل می‌تواند پرهزینه باشد و فرآیند استخدام توسعه‌ دهندگان اپلیکیشن می‌تواند هزینه‌ ها را افزایش دهد کاملاً انتظار می رود که یک بنیانگذار هزینه های قابل توجهی را متحمل شود. در این مطلب از پایگاه دانش چارا من خلاصه‌ای از هزینه‌ های پنهان اپلیکیشن موبایل را به شما ارائه میدهم.

    نکته کلیدی در درک مراحل مختلف چرخه عمر و پیشرفت اپلیکیشن موبایل است بسیاری از افراد این مورد را نادیده می گیرند که توسعه اپلیکیشن فقط به کد نویسی مربوط نمیشود.

    کل چرخه عمر اپلیکیشن شامل چهار مرحله است

    • سیستم سازی
    • برنامه ریزی
    • توسعه
    • نگهداری

    نگهداری یک پروژه اپلیکیشن موبایل می تواند بسیار پیچیده باشد


    بخوانید: هزینه طراحی اپلیکیشن مدیریت املاک چقدر است؟


     هزینه توسعه یک اپلیکیشن چقدر است ؟

    توسعه یک پروژه نرم افزاری در سال 1402 ممکن است در هر جایی از ایران بین 90 تا 170 میلیون تومان هزینه داشته باشد و ممکن است روند توسعه نیازمند یک سال زمان باشد.

    انواع هزینه های پنهان

    هزینه های پنهان توسعه اپلیکیشن موبایل را می توان به چهار دسته طبقه بندی کرد.

    • هزینه های عملکردی
    • هزینه های اداری
    • هزینه های زیر ساختی
    • هزینه های پشتیبانی

    1. هزینه های عملکردی

    هزینه های عملکردی بخش های مدیریتی هستند که به شما در اجرای برخی از ظرفیت های اولیه در اپلیکیشن تلفن همراه خود کمک می کنند هزینه های عملکردی میتواند شامل موارد زیر باشد:

    • ارسال پیام‌ های نوتیفیکیشنی این نوع پیام‌ ها زمان زیادی نیست که تبدیل به یکی از اصلی ترین نیاز ها برای اپلیکیشن ها شده اند ابزار نوتیفیکیشن مشتریان را جذب اپلیکیشن شما می کنند و از آنها می خواهند که فعالیت های واضحی را انجام دهند به عنوان مثال خرید !

    می‌توانید از پلتفرم هایی که در ایران فعالیت میکنند استفاده کنید مانند:

    • نجوا
    • پوشه
    • چشمک
    • پوش نامه و ...

    اکثر این پلتفرم های Push Notification رایگان هستند اما در صورت نیاز به استفاده های تجاری ممکن است لازم باشد مقداری هزینه کنید.

    • پیام‌ رسانی SMS اگر نیاز دارید که اطلاع‌ رسانی و تبلیغات شما از طریق پیام کوتاه یا تماس صوتی در اپلیکیشن باشد باید از سرویس های پیامکی مانند فراز اس ام اس یا sms.ir و ... استفاده کنید.

    2. هزینه های مدیریتی

    بخش مدیریت می‌تواند دسترسی مداوم به اطلاعات را برای شما فراهم کند تا بتوانید محتوای اپلیکیشن خود را آپدیت و تازه سازی کنید و بر مشتریان نظارت کنید. پیش‌ بینی هزینه‌های بخش مدیریتی برای هر پروژه متفاوت هست و مشخص شدن قیمت دقیق کاری دشوار هست و عمدتاً به نوع اپلیکیشن تلفن همراهی که شما ایجاد می‌کنید مربوط میباشد و شما باید آنها را به طور دوره ای پرداخت کنید چون حتما نیاز به نیروی انسانی هم خواهید داشت.

    بخش مدیریتی اپلیکیشن به کارمندان مختلفی نیاز دارد بهترین راه برای کاهش هزینه‌ ها مشخص کردن لیست معمولی قابلیت‌های گنجانده شده در پروژه و بررسی بودجه شما است.

    3. زیر ساخت

    هر روز حجم زیادی از داده ها به لطف کاربران ایران در مخابرات در حال جا به جایی است به لطف 87 میلیون نفر جمعیت ایران که بیشتر از 60 ملیون نفر اونها کاربران وب و اینترنت هستند و از اینترنت استفاده می‌کنند اهمیت ذخیره این داده‌ها و کیفیت و سرعت بارگذاری دادهای نرم افزار شما بسیار مهم است.

    اینها بخش‌های زیرساختی ضروری هستند که اپلیکیشن موبایل شما باید داشته باشد در صورت عدم نیاز به ذخیره داده های مشتری یا دادن داده های خاص از طریق اپلیکیشن تلفن همراه خود به مدیریت پایه با کیفیت مناسب نیاز دارید.

    • سرور و هاست میزبانی اپلیکیشن شما سرور جایی است که داده های اپلیکیشن موبایل شما در آن ذخیره می شود و اطلاعات در آن قرار می گیرد در صورتی که در حال ایجاد یک اپلیکیشن موبایل هستید می توانید از شرکت های معتبری که در ایران فعالیت میکنند استفاده کنید مانند
    • سون هاست
    • نت افراز
    • ایران سرور
    • گنجه هاست

    4. هزینه های پشتیبانی

    ساخت اپلیکیشن موبایل یک روند رو به رشد است یک بنیانگذار باید همیشه در حال رفع اشکالات و دادن پاسخ درست به کاربرانش باشد.

    • به روز رسانی ها  به روز رسانی ها در اپلیکیشن با توجه به این واقعیت که اغلب برای رفع باگ های امنیتی و بهبود پرفرمنس بسیار مهم هستند. همچنین آپدیت های دوره ای می تواند ثبات محصول شما را بهبود بخشد و نکات برجسته منسوخ را حذف کند. این به روز رسانی ها برای بهبود تجربه مشتری میتواند یه حرکت عالی باشد شرکت های بزرگ معمولا به صورت دقیق و روزانه برای بهبود عملکرد خود برنامه ریزی میکنند و با هر به‌ روز رسانی جدید به کاربران این پیام را میرسانند که در راه خود ثابت قدم خواهند ماند هزینه سالانه به روز نگه داشتن اپلیکیشن شما می تواند حدود 5 الی 20 میلیون تومان هزینه داشته باشد این رقم در زمانی هست که این مطلب منتشر شده است و در آینده با توجه به تورم متغییر خواهد بود.

    بخوانید: چه طور اپلیکیشنی مشابه اسنپ بسازیم – راهنمای کامل


    • به روز رسانی رابط کاربری یک رابط کاربری خوب که تعامل بین کاربران محصول را بهبود میبخشد میتواند شامل قابلیت هایی از انواع تماس‌ها یا خواسته‌هایی را که می‌توان انجام داد، نحوه برقراری وتعامل کاربران با یکدیگر، ترتیبات اطلاعاتی که باید مورد استفاده قرار گیرند و ساده سازی فرایند انجام کارها در نرم افزار میباشد.

     هزینه سالانه این به روز رسانی ها از 20 تا 45 میلیون تومان برای پروژه های کوچک و متوسط میتواند متغیر باشد.

    • رفع اشکالات نرم افزاری هر اپلیکیشن تلفن همراه دارای اشکال و باگ های متعدد است هر چند وقت یکبار می توان آنها را در طول آزمایش توسط تیم های توسعه اپلیکیشن به راحتی تشخیص داد در بیشتر مواقع باگ ها برای مدت طولانی بدون توجه می مانند تا زمانی که یکی از کاربران گزارش می دهد شما باید مشکلات را در زمانی که به باعث ناراحتی کاربر میشوند برطرف کنید رفع اشکال ممکن است 10٪ تا 20٪ از هزینه های نگهداری از اپلیکیشن برای شما هزینه داشته باشد.
    چگونه می توانید هزینه توسعه اپلیکیشن را به حداقل برسانید؟

    برخی از مهمترین اقداماتی که کاربر می تواند هزینه اپلیکیشن خود را به حداقل برساند.

    1. توسعه و به روز رسانی

    برای برخی ذهنیت ها توسعه اپلیکیشن مخرب است زیرا آنها معتقدند که توسعه اپلیکیشن یک کار بیهوده است اما اینطور نیست توسعه اپلیکیشن به پشتیبانی و تجدید مداوم نکات و قابلیت ها و فیچرهای جدید در اپلیکیشن اشاره دارد بنابراین اگر که یک توسعه دهنده اپلیکیشن موبایل را استخدام میکنید مطمئن شوید که این نکته پیش بینی شده است.

    هزینه ها به طور قابل توجهی بیشتر برای UX، ساختار، توسعه یا وظیفه اجرایی است به هر حال حتی برای توسعه و به‌ روز رسانی‌های سرور اپلیکیشن هزینه‌ ای لازم است.

    در صورتی که واقعاً قصد دارید اپلیکیشن شما بر اساس اصول پیشرفت کند باید تفکراتی شکل گیرد که در راستای توسعه نرم افزار شما باشد شما باید هزینه به روزرسانی و نگهداری از پروژه را قبل از شروع کار ارزیابی کنید برای ایجاد بهترین حالت ارائه خدمات به کسب و کار خود باید به توسعه اپلیکیشن خود ادامه دهید.

    2. کراس پلتفرم

    از آنجایی که سیستم عامل های کاربردی متعددی در بازار وجود دارد اندروید، iOS و ویندوز شناخته شده ترین و پرکاربردترین سیستم عامل ها هستند اکثریت بازار ایران در اختیار اندروید است و ios در رتبه دوم قرار دارد.

    از آنجایی که هر سیستم عامل نیازمندی های اجرایی مربوط به خود را دارد هزینه توسعه اپلیکیشن نیز به همان میزان اهمیت سیستم عامل بستگی خواهد داشت.

    با توجه به پیشرفت در صنعت اپلیکیشن های Native این نوع اپلیکیشن ها با سرعت و اجرای عالی کار می کنند در هر صورت به دلیل توسعه و بهبود اپلیکیشن هزینه هایی برای شما وجود خواهد داشت اگر میزان هزینه ها برای شما مهم هستند و دوست دارید که هزینه ها کاهش پیدا کنند می توانید از فریم ورک های هیبرید استفاده کنید که اساساً هزینه توسعه را به طور غیر قابل انکاری کاهش می دهد اصلی ترین چیزی که برای توسعه اپلیکیشن نیاز دارید یک تیم توسعه نرم افزار متخصص و ماهر است.

    به عنوان مثال فلاتر

    Flutter یک فریم جهت طراحی رابط کاربری تلفن همراه رایگان و منبع باز است که توسط Google ساخته شده و در ماه مه 2017 پا به دنیا گذاشته است فلاتر به شما کمک میکند با کد نویسی کم و بهینه یک برنامه همه کاره نیتیو تنها با یک پایگاه کد ایجاد کنید این بدان معناست که شما می توانید از یک زبان برنامه نویسی و یک کدپایه برای ساخت دو برنامه متمایز (برای iOS و اندروید) استفاده کنید.

    3. حداقل محصول قابل دوام یا MVP

    ایده MVP نباید در طول توسعه اپلیکیشن نادیده گرفته شود MVP از ایده انجام سریع رویدادها پیروی می کند و به روند و توسعه سریع اشاره می کند و در حول آپشن های اپلیکیشن متمرکز است و بسته به فیدبک های مشتری می توانید از آن برای درج نکات مهم بعدی در مورد پروژه خود استفاده کنید رویکرد MVP عموماً رضایت کاربران را تضمین می‌کند و علاوه بر این هزینه‌ های توسعه پلیکیشن را کاهش می‌دهد.

    4. طرح ها و انیمیشن

    بدون داشتن یک اپلیکیشن واکنش گرا برای موبایل تیم شما می تواند مخاطبانی که به کسب و کار شما علاقه دارند را از دست بدهد از این گذشته طبق گفته گوگل اگر کاربران تعامل مثبتی با اپلیکیشن موبایل یک کسب و کار داشته باشند 67 درصد بیشتر احتمال دارد که تبدیل شوند.

    این فعالیت‌ها و برنامه‌ها در طول پیشرفت پلیکیشن ها به توجه بیشتری نیاز دارند در هر صورت کامپوننت‌ های مختلفی وجود دارد که در هر دو مورد اساسی هستند و می‌توانید از این مؤلفه‌ها برای پیشرفت اپلیکیشن خود استفاده کنید.

    به طور کلی اپلیکیشن هایی که سفارشی هستند هزینه را افزایش می دهند اثر این افزایش قیمت بالاتر از سایر قابلیت های استاندارد است به این ترتیب باید روی آن تمرکز کرد همچنین در واقع کار حرفه ای در این است که هر اپلیکیشنی که میسازید تا آنجا که ممکن است متفاوت باشد با این حال چند مؤلفه وجود دارد که عادی و نرمال هستند و این مؤلفه ها باید برای اپلیکیشن ها و برای شرکت توسعه اپلیکیشن اندروید و ios استفاده شوند این به شما کمک میکند و به شما توصیه می شود فقط در صورت نیاز این نیاز ها را در نظر داشته باشید تا در هزینه های نهایی صرفه جویی شود.

    5. امنیت

    یک سناریو امنیتی را در اپلیکیشن خود پیاده کنید 60٪ از توسعه دهندگان به امنیت در کدهای خود نیاز دارند.

    در اینجا چند نکته ضروری است که باید بدانید و چند نکته که طراح شما باید به خاطر داشته باشد

    آیا طراح شما مشکلات امنیتی را در هر آپدیت به طور همزمان آزمایش می کند؟ به یاد داشته باشید که تعداد زیادی از سوالات بالا ممکن است ایجاب کند که این روش طولانی تر و گزاف تر از موارد دیگر باشد اما در طولانی مدت علیرغم تمام مشکلات یک اپلیکیشن ایجاد یک امنیت هوشمندانه ممکن است برای همه هزینه هایی که برای امنیت پرداخت کرده اید توجیه منطقی داشته باشد.

    وقتی صحبت از اطلاعات به میان می‌آید بخش مهمی از هر اپلیکیشن کاربردی است بخش بزرگی از اپلیکیشن را مقدار عظیمی از اطلاعات مشتری در بر میگیرد به این ترتیب تمام این داده ها به یک ساختار مناسب جهت ذخیره سازی در دیتابیس آنلاین نیاز دارند بدون شک هزینه نگهداری از بخش سرور کاملاً شامل هزینه های شما برای پیشرفت اپلیکیشن میشود.

    مدت زمان مورد نیاز برای ایجاد اپلیکیشن چقدر است ؟

    برای پاسخ به این پرسش باید توجه کنیم که همه اپلیکیشن ها کارایی و قابلیت های یکسانی ندارند هزینه توسعه اپلیکیشن های اندروید به زمان مورد نیاز جهت توسعه و اجرای قابلیت های اپلیکیشن بستگی دارد.

    چطور یک رویه مناسب جهت نگهداری از اپلیکیشن را در پیش بگیریم؟

    یک اپلیکیشن با جزئیات متوسط به حدود 500 تا 700 ساعت برای توسعه و پیاده سازی نیاز دارد یک اپلیکیشن متوسط رو به بزرگ چند وجهی ​​از 700 تا 1000 ساعت طول می کشد یک اپلیکیشن پیچیده و بزرگ به طور کلی بیش از 1200 ساعت نیاز به زمان و برنامه نویسی و توسعه دارد.

    نتیجه گیری

    ایجاد یک اپلیکیشن کاربردی پرهزینه است من اطمینان دارم که حالا می دانید که توسعه اپلیکیشن موبایل چقدر هزینه دارد هزینه یک اپلیکیشن کاربردی در بیشتر موارد به نکات و قابلیت ها ساختار و میزان سرمایه گذاری آن بستگی دارد.

    در هر صورت ممکن است چند هزینه پنهان دیگر در پروژها وجود داشته باشد که کاملاً واضح نباشند امیدوارم این نکات بخشی از ذهن شما بنیانگذار گرامی را روشن کرده باشد تیم توسعه نرم افزار چارا آماده پاسخ گویی به تمام سوالات شما میباشد.

    رای

    دیدگاه شما نگاه ما رو عوض میکنه !

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    پشتیبانی آنلاین