
روزهایی که اپلیکیشنهای موبایل برای غولهای صنعت یا برندهای پیشرو صنعت ها طراحی شده بودند، گذشته است. با پیش بینی درآمد 150 ملیون دلاری در سال 1401 در ایران توسعه اپلیکیشنهای موبایل به صنعتی پررونق برای همه مشاغل تبدیل شده است.
در واقع با افزایش موج دیجیتالی شدن توسعه اپلیکیشن موبایل به یک نیاز مبرم برای کسب و کارها تبدیل شده است. با این حال، وقتی صحبت از مهاجرت کسب و کار شما به پلتفرم آنلاین می شود، بودجه توسعه اپلیکیشن همیشه یک نگرانی جدی است. بنابراین، اگر شما کسی هستید که به دنبال استراتژی هایی برای ساختن یک اپلیکیشن موبایلی با بودجه محدود هستید، این مطلب برای شما میباشد.
طبق گزارش های نظرسنجی، هزینه متوسط توسعه اپلیکیشن موبایل از 50 ملیون تومان تا 1 ملیارد تومان هم شروع میشود ! از سوی دیگر، شرکتهای توسعه دهنده اپلیکیشن موبایل وجود دارد که پیشنهاد میکنند اپلیکیشنی بین 10 ملیون تومان تا 20 ملیون تومان برای شما توسعه دهند.
اگر توجه کرده باشید، فاصله زیادی بین این ارقام وجود دارد.
دلیل ساده پشت همه این تغییرات این است که فرآیند توسعه اپلیکیشن پیچیده و وقت گیر است، اکثر شرکت ها بر این باورند که محصولی که با بودجه زیاد تولید می شود، شکست می خورد. اما این یک تعبیر نادرست است!
فقط باید مراقب چند استراتژی باشید که می تواند به شما کمک کند تا یک برنامه را با بودجه کمتری بدون به خطر انداختن کیفیت توسعه دهید.
بیایید مستقیماً به استراتژیهایی بپردازیم که به شما کمک میکنند به برنامه مورد نظر خودتان بدون صرفه هزینه های زیاد برسید.
- هدف توسعه اپلیکیشن خود را بشناسید
وقتی نوبت به محاسبه هزینه توسعه برنامه می رسد، مستقیماً با تعداد ساعات اختصاص داده شده به پروژه توسط تیم توسعه رو به رو می شویم. بنابراین اگر بدون اینکه بدانید چرا یک اپلیکیشن را توسعه میدهید، رقبای شما چه کسانی هستند یا بازار هدف شما چیست، و یک تیم توسعه اپلیکیشن استخدام کردهاید، مطمئناً تیم شما باید تغییرات اساسی بین یک پروژه ایجاد کند. در نهایت، آنها باید ساعات بیشتری از زمان متوسط توسعه را صرف کنند.
بنابراین قبل از ایجاد بودجه برای برنامه خود، مهم است که مجموعه ویژگی های آن، جدول زمانی واقعی پروژه و خدمات مورد نیاز خود را تعیین کنید.
بخوانید: مراحل ایجاد حداقل محصول قابل ارائه چگونه است ؟
راه ساده، کارآمد و سریع برای دستیابی به این موضوع، دریافت پاسخ به این سؤالات است
- کاربران نهایی شما چه کسانی خواهند بود؟
- رهبران بازار چه کسانی هستند؟
- کاربران شما چه برنامه ای را باید دانلود و استفاده کنند؟
- نقطه فروش منحصر به فرد اپلیکیشن شما چه خواهد بود؟
- برنامه شما چه کارکردها و ویژگی های خاصی را ارائه می دهد؟
- مزایای داشتن چشم انداز روشن از اهداف برنامه شما عبارتند از:
شما درک روشنی از ویژگی ها و عملکردهایی که باید ارائه شوند خواهید داشت.
فرآیند توسعه را ساده، سریع و آسان تر نگه دارید.
به شما امکان میدهد بفهمید چه نوع برنامهای را میخواهید.
به شما اجازه می دهد تا استراتژی های بازاریابی بهتری ایجاد کنید.
استراتژی های کسب درآمد بهتری ایجاد کنید.

- مدل قیمت گذاری مناسب برای پروژه را انتخاب کنید
هنگامی که هدف خود را تعیین کردید، باید بودجه پروژه توسعه اپلیکیشن موبایل خود را تعیین کنید. بنابراین قبل از استخدام یک شرکت توسعه اپلیکیشن موبایل، مطمئن شوید که به دنبال مدل قیمت گذاری ثابت یا نرخ ساعتی هستید؟ تصمیم نهایی تا حد زیادی به وسعت، پیچیدگی و نیاز پروژه بستگی دارد.
مدلهای تعامل انعطاف پذیر زمانی به اندازه کافی خوب هستند که یک ایده اپلیکیشن داشته باشید و فقط تیمی را میخواهید که بتواند با صرف ساعتهای کمتر به شما کمک کند تا پروژه خودتان را به راه حل اجرایی تبدیل کند. اما اگر بودجه محدودی دارید و میخواهید یک شرکت توسعه دهنده اپلیکیشن را استخدام کنید که بتواند چرخه توسعه را مدیریت کند، ارزش آن را دارد که مدل قیمت گذاری ثابت را انتخاب کنید. این مدل قطعا یک راه بالقوه برای صرفه جویی در بودجه است. با این حال، نقاط ضعف این مدل محدودیت هایی است که برای پروژه ایجاد می کند.
- هرگز برای ساختن اپلیکیشن کامل عجله نکنید
اولویت بندی هر ویژگی بر اساس هزینه توسعه و نیاز کاربر، بهترین راه برای ادامه روند توسعه برنامه است. بنابراین به جای اینکه مستقیماً در فرآیند استخدام یک شرکت توسعه نرم افزار تحقیق کنید، ارزش آن را دارد که MVP را در نظر بگیرید.
بخوانید: چرا باید یک اپلیکیشن MVP بسازید
وقتی هدف شما کاهش هزینه توسعه برنامه است، همیشه منطقی است که به جای عجله در توسعه یک برنامه کامل، حداقل محصول قابل دوام (MVP) را انتخاب کنید. این استراتژی به شرکتها کمک میکند تا برنامه را با مجموعهای از ویژگیهای اولیه عرضه کنند که برای افزودن تمام عملکردهای ضروری به برنامه شما کافی است و شما را قادر میسازد تا مخاطبان خود را هدف قرار دهید.
برای اطمینان از اینکه مفهوم MVP شما به طور موثر در بازار واقعی عرضه می شود، بهتر است ابتدا ویژگی هایی را تعریف کنید که شامل چند ویژگی کلیدی هستند. اطمینان حاصل کنید که یک توسعه دهنده اپلیکیشن موبایل استخدام کرده اید که بتواند نیازهای شما را درک کند و بتواند آنها را به یک راه حل عالی تبدیل کند. معرفی یک برنامه MVP شما را قادر میسازد تا بازخورد کاربران را جمعآوری کنید، تقاضای بازار محصول را به طور دقیق برآورد کنید، ایده کامل توسعه برنامه را با حداقل سرمایه پیش ببرید.
هنگامی که ضروری ترین تجزیه و تحلیل های بازار را ارزیابی کردید و یک برنامه را در بازار واقعی آزمایش کردید، وقت آن است که برنامه خود را با مجموعه ویژگی های پیشرفته توسعه دهید. اساسا MVP خطر صرف مقادیر بیش از حد سرمایه گذاری را در ابتدا حذف می کند، و در زمان و منابع توسعه صرفه جویی می کند.
- پلتفرم راه اندازی برنامه خود انتخاب کنید
چه Android، iOS، ابزارها مناسب را برای توسعه پروژه خود انتخاب کنید، مطمئن شوید که پلتفرم مورد نظر توسط بخش وسیعی از مخاطبان مورد نظر در حال استفاده میباشد.
برای تصمیم گیری عاقلانه، توصیه میشود راه حلهای توسعه اپلیکیشن موبایل را انتخاب کنید، زیرا تیم فناوری و تحقیقات بازار مناسبی را برای ارزیابی تمام پارامترهای هر پلتفرم انجام میدهد و شما را قادر میسازد تا تصمیمی آگاهانه بگیرید. با استفاده از تخصص تیم فناوری چارا، بهتر میتوانید درک کنید که کدام پلتفرم برای مخاطبان هدف شما مناسب است و به شما کمک میکند میانگین هزینه ساخت یک برنامه را پایین نگه دارید.
به طور عمده، شما سه انتخاب برای هدف دارید
اندروید: طبق بررسی بازار، سهم بازار اندروید در سال 1403 به 82 درصد خواهد رسید. اندروید بیشترین سهم بازار را در اختیار دارد و پیشبینی میشود در آینده پایگاه کاربران خود را بالاتر از iOS گسترش دهد. هزینه توسعه برنامه اندروید عمدتاً به عملکردهای انتخاب شده و الزامات تجاری بستگی دارد.
iOS: از آنجایی که iOS به شدت بر بازار اروپا و آمریکا تسلط دارد و پایگاه کاربری با ظرفیت پرداخت بالاتر را ارائه می دهد، اگر هر یک از این بازارها را هدف قرار می دهید، ارزش آن را دارد که یک توسعه دهنده اپلیکیشن iOS را استخدام کنید.
اپلیکیشن های چند پلتفرمی: زمانی که بودجه شما محدود می شود و می خواهید هر دو پلتفرم را با بودجه مناسب هدف قرار دهید، یک توسعه دهنده اپلیکیشن چند پلتفرمی استخدام کنید. این نوع فریم ورک ها به طور یکپارچه روی پلتفرم های مختلف کار می کنند. با استفاده از همان پایگاه کد، یک توسعه دهنده میتواند یک اپلیکیشن برای پلتفرمهای مختلف با 40 درصد هزینه کمتر نسبت به ساخت یک برنامه بومی بسازد. محبوب ترین پلتفرم های توسعه اپلیکیشن هیبریدی React Native، Flutter، PhoneGap و غیره هستند.
- برنامه خود را ساده، منحصر به فرد و نوآورانه نگه دارید
آیا تحت تاثیر برنامه هایی مانند Snapp ،Instagram، یا Divar هستید؟ آیا می خواهید برنامه ای مانند این برنامه های پیشرو بسازید؟ قبل از اینکه پول زیادی را صرف فرآیند توسعه اپلیکیشن کنید، مطمئن شوید که ویژگی ها و قابلیت های اپلیکیشن را به دقت تعریف کرده اید.
بدون شک، ساخت یک برنامه کاربردی مدرن این فرصت را برای شما به ارمغان می آورد تا طیف گسترده ای از ویژگی ها را برای ارائه بهترین تجربه کاربری اضافه کنید. با این حال، اگر حقیقت گفته شود، ویژگی ها لزوما به معنای عملکرد بهتر نیستند. و ممکن است ناخواسته تعداد زیادی از ویژگیها و قابلیتها پیچیدگی را افزایش میدهید و عناصر متعددی را به برنامه اضافه کنید که کاربران را سردرگم میکند و هزینه توسعه اپلیکیشن را به شدت افزایش میدهند.
به جای ایجاد یک برنامه چند منظوره، مطمئن شوید که تمرکز اصلی شما بر روی ویژگی های کلیدی برنامه است که به شما کمک می کند از رقبا متمایز شوید. نرم افزار شما باید شامل ویژگی های منحصر به فرد، بصری و ساده باشد و با کمترین هزینه توسعه یابد و نیازهای کاربر نهایی را برآورده کند.

- هزینه تعمیر و نگهداری اپلیکیشن را فراموش نکنید
فرآیند توسعه اپلیکیشن فقط به مراحل توسعه محدود نمی شود، زیرا استقرار و نگهداری نیز بخش عمده ای از بودجه است که نمی توانید از آن صرف نظر کنید. برای بسیاری از شرکتهایی که در مورد راه حل توسعه اپلیکیشن برنامه ریزی میکنند، هزینه های استقرار و نگهداری اغلب نادیده گرفته میشوند، زیرا تمرکز اصلی آنها بر محاسبه هزینههای حاصل از مراحل توسعه است.
با این حال، مهم است که بودجه ای را برای نگهداری برنامه کنار بگذارید، زیرا مهم است که هر از چند گاهی برنامه خود را ارتقا دهید تا به راحتی اجرا شود.
بنابراین در حالی که بودجه ای برای ساخت یک برنامه تعیین می کنید یا توسعه دهندگان نرم افزار را استخدام می کنید، مطمئن شوید که هزینه نگهداری برنامه را می دانید تا بتوانید بودجه را بر اساس آن تنظیم کنید.
- بهترین تیم طراحی و توسعه را برای پروژه خود پیدا کنید
مهم نیست که چقدر ایده درخشانی را برای پروژه انتخاب کرده اید و چه ویژگی هایی را برای ادغام انتخاب کرده اید، موفقیت برنامه عمدتاً به مهارت ها، استعدادها و توانایی شرکت طراحی و توسعه برنامه بستگی دارد که آن ها در داخل پروژه قرار می دهند.
اما این بدان معنا نیست که شما باید گران ترین کارشناسان را برای پروژه خود استخدام کنید. تنها چیزی که نیاز دارید این است که توسعه دهندگان نرم افزاری را استخدام کنید که طیف گسترده ای از مهارت ها را داشته باشند، به طور موثر با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و مهمتر از همه، وظیفه ای را که به آنها محول کرده اید درک کنند.
همچنین، هنگامی که تیمی از توسعه دهندگان را استخدام می کنید، باید هزینه توسعه دهندگان را عمیقاً ارزیابی کنید زیرا بسته به مکان ها بسیار متفاوت برای مثال در تهران و تبریز و اهواز و… قیمت ها تا حدودی متفاوت میباشد.
بر اساس بررسی بازار ایران گران ترین مکان برای استخدام یک توسعه دهنده اپلیکیشن در تهران میباشد و با هزینه اولیه 2 ملیون تومان در ساعت هستند، در حالی که در شهرستان ها این رقم از 200 هزارتومان شروع میشود.
نتیجه گیری
راه حلهای توسعه اپلیکیشن موبایل به یک کار رایج تبدیل شدهاند. با در دسترس بودن فناوریها، ابزارها و فریم ورک های نوظهور، توسعه اپلیکیشن موبایل دیگر کار دلهره آوری نیست. با استخدام یک شرکت برتر توسعه اپلیکیشن موبایل، می توانید به راحتی برای برند خود حضور دیجیتالی ایجاد کنید. اما نبرد واقعی این است که چگونه می توان در هزینه توسعه برنامه بدون به خطر انداختن کیفیت صرفه جویی کرد.
امیدواریم این مطلب از پایگاه دانش چارا با به اشتراک گذاشتن برخی از بهترین استراتژی هایی که به شما در ساخت یک اپلیکیشن موبایل مقرون به صرفه کمک می کند، به سوال شما پاسخ مناسبی داده باشد.